Res redkokdaj javno objavljam svoje probleme oziroma osebne zadeve. Ker pa me je določena zadeva resnično razjezila in nisem naletela na razumevajoča ušesa, sem se odločila svojo jezo in žalost deliti na FBju.  In nastal je zapis, ki je nehote dosegel praktično celotno Slovenijo.

Te zanima, o čem je govorila moja zgodba? Preberi spodaj.

Moja najstniška hčerka, se je pred enim letom, konec avgusta na treningu gimnastike hudo poškodovala. Zlomila si je hrbtenico, in sicer 3 vretenca in potrgala vse vezi. Prestala je zelo težko operacijo, med katero so ji vstavili vijake v hrbtenico, lajšali bolečine z narkotiki, sledilo je dolgotrajno okrevanje po operaciji, ter različne rehabilitacije, ki so trajale praktično celo leto.

slika inti

 

V šolo je začela hoditi dobrih 14 dni po operaciji, in sicer do oktobra le za 1 uro na dan, zaradi neznosnih bolečin v hrbtenici. Potem je obiskovanje šole postopoma povečevala na 2 uri, 3 in nekje konec novembra se je pouku pridružila v celoti. Lahko si predstavljate kako težko je otroka toliko časa šolati sam doma. Kljub vsemu je bila je pridna in sproti pridobivala vse ocene.

 

 

Slika: Slika hčerkine hrbtenice po operaciji. Lise na sliki so posledica mojega fotoaparata, ki se je odločil malo zatajiti. 

Potem pa so se začele v šoli težave in sicer ne z mojo hčerko, temveč z eno ali dvema učiteljicama, ki niso imele občutka za sočloveka ali za spoštovanje sklenjenih dogovorov. Glede na odziv javnosti, na moj zapis, sem ugotovila, da naš primer še zdaleč ni bil osamljen. Zasebna sporočila mi je takrat pisalo več kot 100 ljudi, ki so opisovali svoje težave, vsi pa so čestitali moji hčerki za pogum in ji zaželeli vse najboljše pri okrevanju.

stevilo komentarjev

 

Našo težavo v šoli sem poskušala rešiti že prej, direktno z učiteljico, ampak sem bila pri tem najprej neuspešna. Šele ko se je na FB pojavil moj zapis, sem naletela na prava ušesa. Učiteljica se je opravičila in pričela spoštovati dogovor sklenjen med nami in šolo. Tudi ravnateljica me je poklicala na sestanek in se opravičila za nastali problem, ter pokazala veliko mero sočutja in pripravljenosti za reševanje nastale težave. No, pa pride FB včasih prav tudi za takšno stvar. Čeprav moj namen pri pisanju ni bil blatenje ali pranje perila v javnosti, bil je krik na pomoč.

Pa smo nekako preživeli zadnji, deveti razred osnovne šole, šli na zaslužene počitnice in se pripravili na naslednjo operacijo, katero je imela sedaj, v začetku avgusta.

 

Slika: Število komentarjev in delitev mojega zapisa na FBju. 

Naslednjič  bom objavila kako je potekala ponovna operacija hrbtenice pri moji hčerki, pa kako je potekala rehabilitacija po prvi operaciji. Morda pa boste izvedeli kakšno uporabno informacijo. 

Tokrat je bil poseg manj zahteven, saj so ji iz sedaj že zaceljene hrbtenice, odstranili vijake. Moja punči doma zelo hitro okreva, sedaj po 14 dneh od operacije se  že giblje normalno. Težave ima le pri dolgotrajnem sedenju, saj hrbtenica v tem položaju najbolj trpi in se ji pojavijo bolečine. Sva pa obe zelo veseli, da je operacija mimo ter, da je vse potekalo bp in bo na prvi šolski dan verjetno lahko vsaj nekaj ur že pri pouku.

Se je tudi tebi kdaj zgodilo kaj podobnega? Povej mi svojo zgodbo.  

Vse najlepše vam želim,
mami Petra

 

Klikni TUKAJ in podarila ti bom 10% popusta na tvoj prvi nakup v trgovinici PinkZebra!