Lonely Planet Ptujski pustni karneval uvrstil na 7. mesto najboljših karnevalov na svetu

Pa naj še kdo reče, da slovenski Kurent ni znan širom sveta. kurent_maskaOpisujejo ga kot starodavnega hedonističnega boga, ki odganja zimo. Kot smo že opisali v enem izmed naših blogov, so kurenti s kravjimi zvonci obešenimi okoli pasu, glasni in skoraj da strašljivi. Predvsem pa kosmati. Oblečeni so namreč v ovčje kože in tudi glava je ena velika kosmata gmota, ki nam prav grdo kaže jezik. Kurentovanje je značilno za Ptuj, vsako leto pa ga obišče tudi do 100.000 ljudi. Letos bo potekalo od 2.-9. Februarja.

 

 

rio_karnevalIn katero mesto se lahko ponaša z najlepšim in največjim pustnim karnevalom? To je Rio de Janeiro, seveda! Vsako leto po tamkajšnjih ulicah sambo pleše več kot 2 milijona ljudi. Veliko obiskovalcev in turistov se preprosto vključi v kakšno ulično zabavo ali ples. Vse dogajanje seveda skrbno nadzira Kralj Momo, ki množico vzpodbuja k plesu v ritmih batacude, Brazilskega hipnotičnega samba sloga.

 

 

In kje boste pustovali vi? Verjamemo, da predvsem otroci že nestrpno pričakujejo, da se lahko tudi »uradno« oblečejo v svoj izbrani pustni kostum in se pokažejo prijateljem. Le v kaj se bodo preoblekli tokrat? Pri nas najdete nekaj prav lepih pustnih kostumov. Ljubka Sneguljčica, simpatični Tigrček, sestri Ana in Elsa iz risanke Ledeno kraljestvo, pogumni  Spiderman in Clone Trooper iz filma Star Wars že čakajo na vas. Preverite tukaj.CC10538

 

 

 

 

 

Klikni TUKAJ in podarila ti bom 10% popusta na tvoj prvi nakup!