Tako, odločila sem se! Shujšala bom in pika! yes you canTo sem si zadala že kot novoletno zaobljubo, januarja besno štartala, nakar zaradi bolezni, ki se je kar vlekla in vlekla, vse skupaj opustila. In tipično zame, da ponovno zbiram voljo vse do Velike noči.

Kakorkoli že, jaz sem začela! In sicer že v torek, takoj po velikonočnih praznikih. Danes je torej za mano že en cel teden. Cel teden lakote 😕. A k sreči nič slabe volje 😊.

In ker vem, da je med vami še veliko takih, ki se vsak vikend odločate, da želite nekaj spremeniti, nato vsak ponedeljek resno začnete in vsak četrtek obupano odnehate, sem se odločila, da svojo trnovo pot do lepega in zdravega telesa delim z vami.

yes you shouldZakaj? Razlogov je več. Prvič (in to je res pomembno), se s tem nekako obvežem, da bo vse skupaj trajalo dlje kot do ta prvega četrtka. Drugič, nekako upam, da se mi še katera pridruži, oz. da motiviram še koga, ki si želi spremembe, pa kar ne najde volje in poti. In tretjič, zaradi sebe. Tako si želim enkrat za vselej priti na želeno težo in jo potem samo vzdrževati. Prav tako si kot ženska sredi tridesetih že pošteno želim nek zdrav življenjski slog, ki bi postal moja stalnica, in ne le orodje za izgubo nekaj kilogramov.

Me razumete? Se najdete v teh vrsticah? So tudi vam ostali kilogrami še od nosečnosti, nakar so se še dodatno nakopičili, ker se popolnoma razdajate samo otročkom in se posledično bore malo ukvarjate same s sabo? Je iti k frizerju ali na telovadbo težje kot iti na 3-dnevno ekskurzijo? No, to!

Jaz sem se odločila, da razbijem ta začarani krog, in srčno upam, da mi tokrat rata. In trenutek resnice mi je razkril, da sem v torek, 29.3. imela že 69,6 kg (na svojih 168 cm višine). Še košček Milke spravim vase in lahko pošteno številko zaokrožim na 70. No, tako zalita še v življenju nisem bila (razen v obeh nosečnostih, ko sem tej številki mirno pomahala in šla še višje…). Da o obsegih sploh ne govorim…

Moj cilj je 62 kg do konca junija. Težka bo, a ne? Gre za 8 kil. Da mi bo lažje, sem si ta cilj razdelila na več manjših. In sicer, do konca aprila bi želela priti na 66 kg, do konca maja na 64 in do konca junija na 62 kg. Mislim, da je to možno in realno, predvsem pa, da je še zdravo.

In kako bom to naredila? Moj plan je sledeč:

  • adijo sladkarije (mogoče kakšen košček čokolade na dan ali 1 bonbon, piškot ipd. Pa ni nujno, da vsak dan, le če mi bo panika. Ravno toliko, da ne bom imela občutka, da se vsemu odrekam.)
  • adijo bel kruh, bela moka in bele testenine (mislim, a mi je treba?!)
  • nobene hrane po 19 uri zvečer (saj bi zaključila že prej, ampak sem ponavadi dolgo pokonci)
  • če se bo le dalo, OH popoldne in zvečer odpadejo
  • samo 2 kavi na dan (to mi ni panike) in po možnosti brez sladkorja (no, ta je težja)
  • od pijače samo voda (k sreči tukaj nimam problemov, saj drugega ne pijem)
  • 3x tedensko tek (beri: 1 ura samo zame, in to 3x na teden!) Ja, šla bom!

A vam za konec tegale zapisa nekaj zaupam 😎? Po 1 tednu mi je tehtnica že pokazala 68 kg, kar pomeni 1,5 kile manj. Mislim, jasno mi je, da na začetku pade nekoliko hitreje, ampak jaz sem vseeno vesela, in to doživljam kot uspeh! Vsekakor je to odlična motivacija!

Tako, za danes bom tale zapis zaključila, ampak ker se tokrat ne dam, se vam prav kmalu spet oglasim. Zdajle sem motivirana, že jutri bom pa morda imela slab in težek dan. Tako da bom vesela, če ste z mano ☺️.

P.S. Bom naslednjič prilepila začetno fotko, na koncu pa končno, pa da vidimo. Zdajle pa za konec raje eno motivacijsko.

Maja (trenutno za hujšanje besno motivirana mama dveh otrok, z absolutni preveč kilami)

cilj

 

Klikni TUKAJ in podarila ti bom 10% popusta na tvoj prvi nakup!