Pokličite nas!

Zagotavljamo

Brezplačna dostava pri nakupu nad 70€

Licenčni izdelki

Naročila odpremimo isti dan

Možnost vračila 15 dni

Enostavno plačilo in varen nakup

Vsi izdelki so na zalogi

Filtriraj

Avtor: Petra Treven

5. 9. 2016

Nazaj

Česa vsega se še ne bom lotila

Zdaj ko sem doma na bolniški zaradi nege moje hčerke, mi kot kaže še vedno ostane nekaj časa in energije, da se igram še domačega mojstra. “Odločila” sem se, da mi naši radiatorji niso všeč,  saj so porumeneli in ko bo stanovanje sveže prepleskano (v kratkem) bodo še bolj izstopali. Pa sem se odločila, da jih prebarvam.

Moj dragi z mojo odločitvijo ni bil zadovoljen in zato protestno pri mojem projektu ni sodeloval.

No ja, tudi ni mogel, saj se je učil za zadnje izpite na magisteriju. Je vseeno priden, kajne? 😉 Drugače pa sem rekla protestno zato, ker verjetno tako kot večina moških razmišlja, da se je doma potrebno lotiti tistih opravil, ki izboljšajo funkcionalnost. Me, gospe in gospodične, pa vse za lep in topel videz doma. Da razložim. Po njegovem bi bil projekt barvanja smiseln recimo le v primeru, da bi zaradi barvanja radiatorjev le-ti oddajali več toplote 😉 Če gre la za osvežen videz, je po njegovem to brez veze.

No, tole je moj radiator pred barvanjem. Se strinjamo, da ni lepo, kajne?

20160811_152623_resized

 

No ja, jaz sem do sedaj pobarvala 3 radiatorje in sem z mojim projektom ZELOOOOO zadovoljna! No ja, še enemu radiatorju manjka osvežitev. Največjega sem pustila za konec, seveda 😉

 

 

Bom še na kratko opisala kako sem se moje projekta lotila, če te bo slučajno zamikalo narediti enako 🙂 Pa upam, da boste vi imeli še kakšno roko za pomoč. Pa saj drugače ni zahtevno, mi je steklo lepo že pri prvem radiatorju, hvala bogu. 🙂

Torej, najprej sem v Bauhausu kupila temeljno barvo in barvo za barvanje radiatorje, saj mora biti barva obstojna za visoke temperature, če nočemo, da se ob prvem gretju radiatorje vse skupaj odlušči 😉 Kupila sem še čopič in valjček primeren za to barvo. In ravno ko sem zaključila z nakupom, me kliče moj oče, da je v Lidlu opazil  sprej 2v1 (temeljna barva + barva) za barvanje radiatorjev. Ker je bila rešitev barvanja s sprejem bolj enostavna, mi je kupil nekaj sprejev, jaz pa sem moj nakup vrnila v Bauhaus.

Za barvanje sem potrebovala še ne preveč grob brusilni papir, folijo za zaščito sten in tal ter krep papir za zaščito ventilov ipd.

Te zanima kakšen je rezultat, koliko časa sem se mučila s posameznim radiatorjem ter kakšen je postopek?

Postopek:

  1. Radiatorje sem temeljito očistila in zbrisala do suhega.
  2. Z brusilnim papirjem (400) sem nežno zbrusila vse površine radiatorja (zgoraj, spodaj, od strani in zadaj – kolikor sem dosegla, ker mi ni bilo do tega, da bi radiatorje odmontirala iz sten).
  3. S suho krpo sem iz radiatorjem obrisala prah, ki se je nabral me mojo »telovadbo« po radiatorjih. Ja, prepričana sem, da izgubiš kar ene par kalorij ko besno drgneš radiator. Ampak pozorno! Iz radiatorja ne smeš zdrgniti barve, samo malo pobrusiš, da se potem nova barva lažje prime.
  4. Potem pa pride v bistvu najtežji del. Zaščititi je potrebno vse površine okrog radiatorja, saj sprej leti povsod naokoli, še posebej tam kjer ni treba J Torej z zaščitno folijo in časopisnim papirjem sem prekrila stene za radiatorjem (do 1m višine nad radiatorjem, da nisem pobarvala sten), tla 1m naokoli in vse ostale površine v radiju cca 1m okoli radiatorja. Če se boš lotil/a enakega projekta, ne pozabi prekriti tudi ročaja za nastavljanje temperature, ventilov in podobnih malenkosti. Najbolje in najenostavneje jih zaščitiš s krep pleskarskim papirjem. Saj veš, tisti v rumenih rolicah.

20160811_163452_resized
5. Potem sem v roke prijela sprej in ga besno stresala 1 do 2 minuti, da se barva dobro premeša. In potem se je začela akcija.

6. Barvo sem nanesla najprej vodoravno in potem še navpično (temu se strokovno reče križno), počakala 20 minut, da se je barva posušila in postopek sem ponovila še enkrat.


Takole sem zaščitila okolico radiatorja

Paziti moraš, da prebarvaš res vsak centimeter radiatorja, da se tega res lotiš sistematično, počasi, da ne bodo radiatorji zebrasti. Če boš vmes puščal/a prazne črte se ti bo to zagotovo poznalo pri končnem izdelku. Oziroma, boš moral/a vajo ponoviti 3x.

Takole, pa smo. Zdaj te pa sigurno res zanima končni rezultat in primerjava prej in potem, a ne?

Ponosno lahko pokažem končni izdelek, lepe bele barve. Zdaj pa bo res nujno prebarvati še tole steno za radiatorjem 🙂

20160811_181843_resized

20160811_181858_resized

 

 

 

 

 

Je lepo? Jaz sem nad rezultatom navdušena! Tudi kdor pride na obisk opazi spremembo. Lahko pa se pojavi tudi vprašanje: Si zamenjala radiatorje? Hihihi, in potem se še posebej ponosna na svoj izdelek.

No, ta vikend pa smo še prebelili nekaj sob v stanovanju. Zdaj pa upam, da je konec za nekaj časa, saj sem se že malce utrudila od raznih obnovitvenih del letos v stanovanju. Tudi okna sem to poletje že  prebarvala J  Da bomo imeli doma lepo J

Če potrebuješ še kakšen moj mojstrski nasvet v zvezi barvanja radiatorjev, pa kar vprašaj. J

Lep pozdravček od Petre

 

Klikni TUKAJ in podarila ti bom 10% popusta na tvoj prvi nakup v trgovinici PinkZebra!

 

Preberi tudi, zakaj so gospodinjska opravila nekaj,
kar se tiče vseh članov gospodinjstva?

Zagotavljamo

Brezplačna dostava pri nakupu nad 70€

Licenčni izdelki

Naročila odpremimo isti dan

Možnost vračila 15 dni

Enostavno plačilo in varen nakup

Vsi izdelki so na zalogi

Stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

“Piškotki” (ang. cookies) so majhne datoteke, ki jih spletna stran pošlje brskalniku uporabnika interneta, brskalnik pa jih ob ponovnem obisku spletne strani vrne strežniku in uporabnika s tem identificira. Tako lahko spletna stran npr. prilagaja oglase, beleži zgodovino obiskov, shranjuje nastavitve ter uporabniška imena in gesla … Kot večina spletnih mest vam poskušamo s piškotki zagotoviti boljšo, hitrejšo in varnejšo izkušnjo. Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

Zapri