Ok, morda meni ne gre ravno najbolje. Ampak, kako za vraga uspe slavnim igralkam in pevkam, da nekaj tednov po porodu mirno vse suhe, lepe in sijoče primaširajo po rdeči preprogi?!

Jasno, one imajo drugačne službe, …

…velikokrat si same postavljajo urnik in dnevno rutino, povrhu vsega pa imajo denar, ki jim, roko na srce, omogoča top osebne trenerje, bio, eko in ohinsploh neoporečno hrano, in nenazadnje varuško za otroke, s čimer vsak dan lahko uidejo za kakšno uro, da si razmigajo lepa telesa. Pa saj ne rečem, tudi če si v njihovi koži, si je treba zastaviti cilj in imeti močno voljo, da ga dosežeš. Tako da, vsa čast jim, da so vedno lepe, urejene in nasmejane.

Vseeno me je pa zanimalo, kako se tega lotijo…

…in po katerih načelih izgubljajo težo, ko je to potrebno. Naletela sem na spodnje opcije.

Kako uspe bogatim in slavnim?

  • Weight Watchers: Deluje po principu, da nobena hrana ni prepovedana. Na voljo je aplikacija, ki te za določen mesečni znesek vodi skozi prehrano in gibanje. Ker je on-line, se telovadbe lotiš, kadar imaš čas, kar je velika prednost, ki sta jo prepoznali tako Jessica Simpson kot tudi Jenifer Hudson. Zanimivo je tudi, da je chat na voljo 24/7. Fajn, a ne?
  • Jenny Craig: Ko vplačaš zahtevan znesek, dobiš svojega svetovalca, ki te vodi vse do cilja. Prav tako je poleg 24/7 chat-a na voljo veliko že pripravljenih jedi, ki so ti lahko v pomoč pri sestavljanju primernega jedilnika. Sistem je zagotovo prepričal gospe, kot so Queen Latifah, Kirstie Alley in Mariah Carey.
  • Nutrisystem: Izdelki Nutrisystem so že pripravljeni in vam omogočajo pripravljene obroke. Meni osebno se ne zdijo prav nič zdravi, je pa po z njihovo pomočjo lepo shujšala Janet Jackson.Nutrisystem princip

 

 

 

  • The five factor diet: temelji na 5 obrokih dnevno, in vsakem je potrebno zaužiti 5 različnih živil, ki vsebujejo tako beljakovine in nenasičene maščobe, ko tudi vlaknine, ogljikove hidrate in nesladkano pijačo. Zraven je potrebno telovaditi vsaj 5x na teden po pol ure. En dan v tednu je dovoljen za hrano, ki jo imaš rad, oz. z drugimi besedami, gre za “cheat day” 😛. Po tej dieti je svoje kilogramčke stopila Eva Mendez. Sliši se obetavno, zdravo in nekaj, kar lahko živiš na dolgi rok, kajne?
  • Potem so tukaj še Geno Type Diet, ki upošteva gene posameznika in jih primerja s hrano, ki jo ta zaužije. Obstaja 6 različnih tipov, in v enem izmed njih se je našla večna hujšarica Oprah Winfrey.
  • Elizabeth Hurley pa vztraja npr. pri dieti glede na krvno skupino. Ta je precej dobro poznana tudi pri nas.

Pa še bi jih lahko naštevali… Obstaja jih malo morje! Sama sem preizkusila že Beverly Hills dieto, pa ločevalno, pa prehrano po Montignacu, pa verjetno še kaj, pa vendarle – me ne prepričajo! Na dolgi rok po mojem mnenju šteje le zdrav življenjski slog, ki vključuje raznovrstno prehrano (in zdrav odnos do le-te) ter dovolj gibanja. Tukajle si lahko preberete moja 3 zlata pravila. Se strinjate?

Želim vam lep, zdrav in gibanja poln teden! In upoštevajte tole…

There is no diet that will do what eating healthy does. 

Skip the diet. Just eat healthy.

Maja 😊

 

Klikni TUKAJ in podarila ti bom 10% popusta na tvoj prvi nakup!