Ker je čas počitnic se mi je zdela tale tema precej primerna.
Pred nekaj leti sem bila lastnica potovalne agencije in potovanja so bila velik del mojega dela. In privatnega življenja.

Takrat še sama, mlada mamica samohranilka, se seveda nisem želela odpovedati potovanjem, temveč sem vanje želela vključiti tudi svojo hči.

Nekajkrat sva potovali v družbi mojih prijateljic in si skupaj nabrali nekaj nepozabnih in neprecenljivih trenutkov v bolj ali manj oddaljenih krajih. Hčerka je že zelo zgodaj obiskala dežele, otoke in kraje kot so Dominikanska Republika, Kuba, Egipt, Tunizija, kanarski otoki in podobno.

inti tigerKo je bila stara 7 let nikakor nisva našli odraslega sopotnika, ki bi si z nama upal potovati na Tajsko. Backpack. Samo ruzak in letalska karta. Uspelo mi je zbrati ves svoj pogum in oditi na drug konec sveta z najboljšo sopotnico kar si jih človek lahko zamisli. Kupili sva letalsko karto in za prvi dve noči rezervirali hotelček v Bangkoku. V treh tednih sva prepotovali Tajsko po dolgem in počez, kolikor se je v 21 ih dneh pač dalo. Vozili sva se s spalnikom, šli na trekking, kopali slone (kar je bil sigurno najboljši del najine avanture), jih tudi jahali in hranili z bananami, se vozili s predpotopnim vlakom čez slavni most na reki Kwai, božali tigre, šli na slavni otok Phi Phi … in še bi lahko naštevala v nedogled.

Ker jaz ne kompliciram, tudi moja hčerka ne komplicira. Potovanje sem enostavno prilagodila tako, da so bile vključene stvari ki zanimajo njo. In če zanimajo njo, zanimajo tudi mene. Niti enkrat med potovanjem ni potožila, da je utrujena, nikoli ni bila tečna … Edino kar jo je motilo je bilo to, da se je bilo po treh nepozabnih tednih, treba vrniti domov 🙂

 

Drugič vam opišem, kako enostavno je manjkati 3 tedne v šoli in biti na tekočem z vsem, kako je imeti v času potovanja narejene vse naloge in se naučiti veliko več kot bi se v šoli.

 

Klikni TUKAJ in podarila ti bom 10% popusta na tvoj prvi nakup!