V prejšnjem blogu sem opisala (po mojem skromnem mnenju :-)) najbolj zanimive igralnice in muzeje v Ljubljani, ki so zanimivi za družine. Spodaj, pa si lahko preberete še katera gledališča, predstave in “znanstveno poučne” hiše lahko obiščete.

GLEDALIŠČE / PREDSTAVE

Da ne bo moj podmladek mislil, da so risanke višek umetnosti, je skrajni čas, da začnemo pogosteje obiskovati različne predstave. Gotovo bomo šli vsaj na eno lutkovno predstavo v Lutkovno gledališče. Hčerka je na eni že bila in je navdušena. Na še eno predstavo za otroke pa bomo šli v Miniteater, kjer imajo top predstavice za tamlade.

lutkovno_gledalisce_ljubljana

Ni nujno, da so vkinu samo filmi, kar dokazuje kino Bežigrad, kjer smo si ogledali že več otroških predstav in gotovo jih bo še veliko.

Za otroško ustvarjalnost in senzibilnost pa je poskrbljeno v Hiši otrok in umetnosti. Zakladka bosta lahko tudi postala del predstave in sodelovala pri igri in raziskovanju.

ZNANJE

hisa_eksperimentov_ljubljanaS 4 letno hčerko se bova med vikendom odpravili v Hišo eksperimentov. Tam pričakujem ogrooomno znanstvene zabave. Na zabaven in zanimiv način pojasnijo vsakdanje pojave, v poskusih bova pa sodelovali tudi sami – komaj čakam, da naredim ogrooooomen milni mehurček. Je odličen način približevanja znanosti mladim
Ker se boste v prihodnjih dneh gotovo odpravili na potep po centru Ljubljane, se le ustavite ob maketi Ljubljane in poskusite najti kje vsi ti kraji in naredite načrt obiskov.

Torej, kje se bomo srečali? Kateri pa je vaš najljubši kraj za obisk v mrzlih dneh? Če sem kakšno stvar pozabila, kar komentirajte in se bom potrudila, da obiščemo tudi to.

Avtorica: mamica Vanja Witwicky

Te zanima kako ob nakupih Božičnih daril privarčevati? Preberi TUKAJ.