Ker nimam želje, da bi z otrokoma mrzle zimske dneve preživljala pred televizijo, sem se odločila, da bomo letošnjo zimo podrobneje raziskali kotičke v Ljubljani, ki ponujajo ogromno zabave tudi v zimskih mesecih. Tako se s tem tednom podajamo na pot raziskovanja, na našem seznamu pa so igralnice, muzeji, gledališča…da lahko od tam nekaj ‘’odnesemo’’ in se ob tem zabavamo in sprostimo.

IGRALNICE

S prijateljicami smo že dogovorjene, da se s podmladkom dobimo druzinski_center_mala_ulica_ljubljanana topli pijači in kvalitetnem čveku v eni izmed notranjih igralnic v Ljubljani. Trenutno imamo je na urniku obisk Družinskega centra Mala ulica. Otroci se bodo igrali v enem izmed različnih igralnih kotičkov ali pa prebirali knjige v otroški knjižnici. Mamice bomo pa spile kaj toplega…ali pa mrzlega.

Ker se bližajo pa tudi vsa obdarovanja, nam zaradi šopinga v BTC-ju gotovo ne uide obisk Lolliland-a. Otroke malo nagradiš za strpnost ali pa jih tam pustiš s partnerjem, medtem ko besno brskaš za darili. Starost otrok ni pomembna, igralnica je prilagojena vsem starostnim skupinam. Seveda pa imajo tudi kavarnico, kjer dobite vse od soka do torte.

V samem srcu BTC-ja pa se nahaja tudi Minicity, tematski interaktivni park, kjer otroci spoznajo različne poklice in za eno popoldne prevzamejo različne vloge. Tudi sama sem si z veseljem nadela gasilsko čelado ina nekaj trenutkov postala prava gasilka.

minicity_ljubljana_btc

 

Če bo pa res kriza s časom pa bom moja najdražja eno sredo hiska_siska_telovadnica_ljubljana peljala  v Hiško Šiško in ju za par uric prepustila varnim rokam animatorjev. Otroci se zabavajo v prostoru, ki ga lahko oblikujejo sami s pomočjo geometrijskih teles, ki pritegnejo pozornost otrok.

 

 

 

solna_vila_ljubljanaNovember in December pa ne bi bila to kar sta, če ne bi bilo prehladov in oslabljenega imunskega sistema. Če bomo letos spet imeli težave smrkanjem, kašljanjem, kakšnimi bronhitisi, potem bosta spoznala tudi Solno vilo, kjer se bosta lahko igrala v domiselno oblikovanih solnih sobah, kjer se lahko tudi poigrata.

MUZEJI

Ker moram poskrbeti tudi za razgledanost, tako svojo, kot mojih otrok, bo obvezen obisk muzejev, in to tistih čisto posebnih.

Ni šans, da zamudimo družinski obisk Muzeja IluzijObiskala ga je že Petra, več o doživetju si lahko preberete TUKAJ. Za zveste bralce pa smo pridobili tudi 4 gratis vstopnice, katere smo oktobra podarili v nagradni igri. Zato nas le spremljaj, saj bomo v prihodnosti podarili še marsikatero darilce.

Definitivno se bomo zapeljali (ali sprehodili, odvisno od številke na termometru) do Ljubljanskega gradu. Ob lutkovni_muzej_ljubljanaogledu razstave in grajskih prostorov se lahko spremenimo v viteze in princeseali pa zmaje. Nujen je pa obisk lutkovnega muzeja, kjer bomo v živo bomo videli najbolj slavne lutke, in doživeli kako lutke oživijo in naredijo šov. In najpomembnejše … na koncu se bomo tudi preizksuili v lutkarstvu.

 

PRIRODOSLOVNI MUZEJ-MAMUT-PANORAMATista ogromna stavba blizu parlamenta je Prirodoslovni muzej, kjer lahko najmlajši odkrijejo svet narave, kot ga še ne poznajo. Ali so gledali Ice Age? Potem jim bo gotovo všeč čisto pravo okostje mamuta-povejte jim, da to NI Many :-). Če so jim vseč kače pa lahko vidijo tudi kače.

 

 

 

In seveda, sanje vsakega mulca….vlaki. Kaj boljšega kot obisk Železniškega muzeja, kjer lahko vidimo kako je prišlo od čuhapuhe do ”nadzvočnih” vlakov. Zakon so pa tudi sprevodniki in njihove različne uniforme, oprema in njihovi prostori – raj za mojega fantiča.

Te zanima tudi katera GLEDALIŠČA lahko obiščete in katere PREDSTAVE si lahko ogledate? Si želite pridobiti tudi kaj novih znanj? Potem obvezno preberite nadaljevanje tega bloga TUKAJ. 

Mislim, da ne bo dolgčas ne otrokom, ne vam, odraslim in da se boste skupaj zelo zabavali. Naštela sem vam precej idej in če boste kaj od naštetega obiskali lahko pošljete svoje vtise tudi na naš mail: info@pinkzebra.si Morda, pa boste od nas prejeli še kakšno brezplačno vstopnico.  😉

Avtorica: mamica Vanja Witwicky