Kako se obleči za družinsko fotografiranje?

Lokacija

Pri izbiri oblačil za fotografiranje je izjemnega pomena lokacija. Npr., če fotografiranje poteka zunaj, potem se oblecite vremenu primerno. Kar se videza tiče, pa je pomembno, da nekako izstopite iz ozadja. Pri tem imejte v mislih tako slog kot tudi barve.

družinsko fotografiranje

Pri raznolikem ozadju bodo bolj primerne preprosta oblačila, medtem ko osnovna in umirjena ozadja prenesejo tudi drzne kontraste in potiske na oblačilih.

Pri fotografiranju na prostem se prilagodite tudi letnemu času. Npr. topli zemeljski odtenki se krasno ujamejo z jesenjo, medtem ko živahne in močne barve lepo sovpadajo s pomladjo.

 

 

Oblecite tisto, kar imate radi

In to predvsem velja za otroke, saj se jim bo (ne)zadovoljstvo zagotovo videlo na obrazih, in seveda na fotografiji. Verjetno se kdaj ne morete upreti želji, da ne bi npr. svoje deklice fotografirali v priljubljeni oblekici Frozen, še preden jo preraste? No, razmislite tudi o barvah in izberite zgornji del v barvi, ki bo odlično poudarilo npr. modre očke vašega malčka. Enako poudarite svoje čare. V bistvu, oblecite vsakega družinskega člana posebej tako, da bo izgledal dobro, predvsem pa, da se bo počutil dobro.

Barvna paleta

Izberite le nekaj barv. Najlažje je, če izberete osnovno barvo bolj nevtralno, zraven pa vsaj eno barvo, ki izstopa. Držite se oblačil v več plasteh in materialih, za poživitev pa kakšen odtis ali dva. Razmišljajte širše in odprite vse omare hkrati. Morda se bo mamin rdeči šal edinstveno povezal s hčerinim izgledom.

Nakupujte celostno

Raje kot kos za kosom, nakupujte celostno. Kar pomeni, da ob nakupu majice pogledate še za hlače in čevlje, ki grejo zraven. Veliko otroških trgovin z oblačili prodajajo cele kolekcije oblačil in dodatkov, ki se stilsko ujemajo.

Ne kombinirajte

Minili so časi, ko bi na družinskem slikanju cela družina nosila kavbojke in bele majice. Subtilna igra barv lahko naredi fotografijo popolno, brez nasprotujočih se kontrastov. Npr. očkov modri pulover se odlično ujema s sinovo kapo s šiltom in hčerinimi modrimi čevlji. Tako se modra barva pojavlja naokrog po različnih nivojih fotografije. In izgled ne bi bil privlačen, če bi vsi nosili modre majice.

Bodite resnični

Ne nakupite za pol omare novih oblačil zgolj zaradi slikanja. Nič hudega ni, če nekoliko osvežite vaš videz, vendar je dobro, da ostanete znotraj družinskega sloga. Npr. če je fotografija formalna, a vaša hči ni ravno navdušena nad obleko, ji dovolite, da spodaj obleče legice/pajkice.

family photograph-wrong dress-saddest-little-girl

Še posebej pomembno je, da na družinskih fotografijah ravno otroci ostanejo, kar so.

Postavite si jih na ogled

Razprostrite izbrana oblačila za vse družinske člane na posteljo, in poglejte, kako pašejo skupaj. Je kombinacija prijetna na pogled? Potrebuje še nekaj malega poživitve? Dodajte kakšne modni dodatek in malo kombinirajte vse skupaj, vse dokler ne boste zadovoljni. Zagotovo veliko lažje kot pa probavanje v smislu oblačenja in slačenja otrok.

 

Klikni TUKAJ in podarila ti bom 10% popusta na tvoj prvi nakup!