Hmmm, tole plavanje je bilo pri moji hčerki precej zanimiva reč. Vse športe sem jo lahko naučila sama, le plavati nikakor ne. Pri 3 letih je znala rolati kot profesorica in sva se brez težav odpravili na 2 kilometrsko pot do mesta in še nazaj. Naučila sem jo smučati, voziti kolo, se žogati … Pri 3 letih se je že začela ukvarjati s telovadbo, kasneje z gimnastiko. A plavanje nama nikakor ni šlo.

Nek strah pred vodo ji ni dal miru in ni pustila, da ji snamem rokavčke. Kaj šele da bi s potunkala. Kaj hujšega!!

Pa sem se vdala v usodo in jo pri njenih 5 letih in pol vpisala na plavalni tečaj, saj mi je bilo jasno, da mi ne bo uspelo. In kaj se je zgodilo na tečaju v bazenu? Prvi dan, v prvih minutah se je bila pripravljena potunkati, brez roke na nosu pol metra v globino! Ko sem to videla, sem vedela, da bo splavala na 1,2,3 in da je bila investicija v tečaj plavanj ena boljših. In ko je potem jeseni šla v šolo in so imeli tudi v šoli plavalni tečaj, so me učitelji in starši spraševali kako to, da tako dobro plava, če trenira? Hahaha, lahko si predstavljate moje zadovoljstvo. Punči je dober motorik in ji res noben šport ne dela problemov. Problem je bil le v njeni glavi in učitelji, ki so usposobljeni in navajeni različnih otrok, strahov in ovir, te ovire lahko kaj hitro odpravijo.

Druga naša punči, hčerka mojega fanta, ki ima 5 let in pol ravno sedaj pa nam je na morju konkretno splavala. Ni bilo večjih težav. Lansko leto je plavala samo pod vodo, nad vodo nikakor ne. Se nam je zdelo, da se bo nad vodo kar utopila 🙂 Hecni so ti otroci. No, letos, pa je osvojila tudi tehniko nad vodo. Pri spodbujanju, da je plavala sama, tudi v globoki vodi, brez pomoči pa nam je najbolje pomagalo, da smo šteli zamahe. In z vsakim novim poskusom je sama želela narediti več zamahov kot prejšnjikrat. Pa smo tako prišli v enem kosu tudi do boj!

Bravo punci! 🙂
Pozdravček od Petre

 

Klikni TUKAJ in podarila ti bom 10% popusta na tvoj prvi nakup!