2.avgusta letos je bila moja hčerkica zopet operirana na hrbtenici. Kako in zakaj sem opisala v blogu TUKAJ.

Zadnjič v Muzeju Iluzij, danes pa v Šmarjeških toplicah

smarjesketoplice

 

Rana je že zaceljena

Slika: Teden dni po operaciji. Zdaj sponk že dolgo ni več, brazgotine pa bodo ostale za vedno.

po_operaciji_rehabilitacija
Rentgen in travmatolog pravita, da je vse ok, rehabilitacija v Soči je zaključena in na vrsti je rehabilitacija v toplicah. Lansko leto sva obiskali Šmarješke toplice, letos pa sva si zaželeli malo spremembe. Zato sva se posvetovali z nama najljubšim fizioterapevtom Jure Bornšek in ga povprašali, katere toplice bi on svetoval za hčerkino poškodbo. Pa je izstrelil, da bi se v primeru takšne poškodbe zase nemudoma in brez razmišljanja odločil za Šmarješke toplice, češ da imajo za takšne poškodbe (zlom hrbtenice) najbolje usposobljene terapevte in najboljše terapije.

Enaka destinacija – Šmarješke toplice

Hčerka ima sicer raje malo spremembe, ampak je pristala na isto destinacijo kot leto poprej, saj se tudi sama dobro zaveda, da ne gre ravno za počitnice, temveč za trdo delo. Zdravstvena zavarovalnica je zdravljenje odobrila, midve pa sva rezervirali svoj termin v toplicah.

Osebje v Šmarjeških toplicah je resnično zelo prijazno, nekateri so se naju spomnili celo od preteklega leta. Zdravnica ji je predpisala precejšnje število terapij in ji s tem precej zapolnila dan. Vsak dan hčerko čaka:

  • Hidrogimnastika, da si okrepi mišice prsne hrbtenice fizioterapija
  • Ultrazvok, za lajšanje bolečin
  • Laser, da bodo brazgotine po operaciji lepše
  • Ročna masaža… Le komu to ne prija?
  • Vaje za moč in stabilizacijo trupa

 

 

Midve se greva poleg naštetega še vsaj 2x na dan zunanji_bazen_smarjeske_toplice naplavat v bazen. Da pa Inti ne bi bilo preveč dolgčas je njen urnik zapolnjen še z:

  • Zbiranjem zapiskov iz šole (Učenci poslikajo zapiske in pošljejo po FB. Danes je to bolj enostavno kot včasih).
  • Prepisovanjem tekoče snovi.
  • Sprotnim učenjem (Ampak samo ko je mamica tečna :-). Me že skrbi kako bo to izgledalo, ko bo v toplicah preostalih 10 dni sama).
  • Pa jesenski sprehodi z mano 🙂 Uspelo nama je posneti nekaj prečudovitih pisanih jesenskih fotografij.

 

pisano_jesensko_listje_jesenske_toplicenarava_jeseni_smarjeske_toplice    cudovita_jesen_smarjeske_toplice

Dan je res natrpan in včeraj sva čez dan obe zaspali skoraj za 2 uri. Saj veste, lepotni spanec 🙂

Hrana …

Ja, hrana je kar pomemben element 😉 Hčerki pravim, da je moj mali termit. Ves čas lačna. Moram priznati, da sva bili lansko leto nad izbiro hrane v hotelu malce razočarane. In kot rečeno, bistvene so terapije, zato se nisva sekirali, če nama hrana ne bo preveč všeč. Ampak, presenečenje! Ne vam ali so zamenjali kuharja ali politiko… Ker hrane je sedaj na izbiro več in tudi skuhana je okusno. Zaenkrat se nad hrano nikakor ne moreva pritoževati. Lačni nikakor nisva 🙂

Wellness Vitarium

Nimam besed, s katerimi bi opisala kako mi je pasala tista wellness_vitarium_smarjeske-toplice Tajska masaža z aromatičnimi olji! Fantazija! Zavedam se, da je preteklo preveč časa odkar sem si jo privoščila nazadnje in, da bi morala to početi večkrat, ker je moje počutje potem sanjsko! Wellnes center Vitarium je zelo lepo urejen in čeprav nama ni v navadi, sva si še 3x privoščili razvajanje. Jaz sem se naročila na nego obraza (za suho kožo), moja Inti pa je se je naročila na puljenje obrvi. Z obojim zelo zelo zadovoljni. Za začetek, sva bili sploh zadovoljni, da nama je uspelo dobiti termin tik pred zdajci. Ker seveda tudi midve nisva razmišljali vnaprej.

Če si pozorno bral/a, potem veš, da manjka opis še enega razvajanja. To razvajanje je bilo nekaj čisto posebnega in sicer je bilo to moje mlo/veliko PRESENEČENJE pripravljeno za najdražjo hčerkico, ki je moja največja ljubezen, najboljša družba, ki se ji nasmejim do nezavesti 🙂 In, ki si po vsem kar je prestala, res zasluži nekaj razvajanja in sprostitve. Ko sem sodelavki povedala, kaj sem ji pripravila, je planila v jok! Te zanima kaj sem ji ušpičila?

Mami Macica

Ker je vodja hotela ljubiteljica živali, so pred kratkim v hotelu »posvojili« lokalno mačko. Mačka ima 2 mladička, ki se skrivata nekje okoli hotela, njuna mamica pa se hodi crklat kar v hotelsko vežo. Takoj ko sva jo opazili je »bila najina«. Midve sva jo crkljali, ona pa je predla in predla in predla ter nama nastavljala svoje črno svetleče krzno. Mislim, da smo v prvih 2 sekundah postale prijateljice.

Predolg dopust v toplicah

Si lahko predstavljate, da morate pri še ne 15ih letih preživeti 14 dni v toplicah, kjer počnete vsak dan eno in isto? Res se sliši čudno, ampak 14 dni v toplicah je res dolga. Moji hčerki se je zadnjih nekaj dni že malo mešalo in je imela res že hudo domotožje. No ja, bolj Frenditožje 🙂 Se ne pritožuje, jaz še manj, ker obe veva, kako so bile terapije v toplicah za njeno poškodbo nekaj najboljšega kar se ji lahko zgodi. In sva hvaležni, da nam zdravstvo zaenkrat to tudi omogoča. Zato sva veseli, da je lahko koristila rehabilitacijo v toplicah in sva tudi hvaležni, da je končno zopet nazaj doma.

Pozdravček ob mami Petre in hčerkice Inti

Lansko leto pa je rehabilitacija potekala takole.