“Nasmeh nas nič ne stane, vendar čudežno deluje. Obogati tistega, komur je namenjen in ne osiromaši tistega, ki ga poklanja. Zablesti kot sončni žarek, a spomin nanj lahko ostane za vedno. Nihče ni tako bogat, niti tako reven, da si ga ne bi mogel privoščiti. Z njim lahko vsak le pridobi. Nasmeh prinaša srečo v hišo, pozdrav prijatelju, pomoč pri sklepanju poslov. Je počitek utrujenemu, kažipot zaljubljenemu, sončni žarek žalostnemu in najboljše naravno zdravilo proti jezi. Ni ga moč kupiti, izprositi, izposoditi ali ukrasti, ker ima vrednoto samo, kadar se ga podarja.”

Strinjam se z vsako napisano besedo tega neznanega avtorja. 

Ste opazili, kako nalezljiv je nasmeh?

Tudi ko nekomu, ki je vedno pozitiven in nasmejan rečemo, da je kot sonček, to ne storimo brez razloga! In resnično nasmeška ni težko podariti. Vzame nam le sekundo, nekomu pa lahko polepša dan.

Prejšnji teden recimo, sem praznovala rojstni dan (raje ne povem katerega, se kar vrstijo in vrstijo 🙂 ) in se po dolgem času družila s prijatelji. Nasmejala sem se kot že dolgo ne in bolj kot se je smejal eden, bolj smo se »režali« ostali. Da ne govorim, da smo na koncu imele »babji žur« in so nam naši moški skoraj pobegnili, ko smo se 3 koke spravile delati selfije in smo umirale od smeha. Na koncu že nismo več vedele čemu se smejimo, selfijem, druga drugi ali razno raznim vrstam smeha, ki je bruhal iz nas. Verjetno ne rabim posebej omenjati, da razen moje hčerke, nobena ne zna delat selfijev? 😉 Kardashianke za en dan smo naredile 50 selfijev in z vsakim je bilo nekaj narobe. Ali je ena mižala, ali se je druga afnala, pa tretja pogledala stran … Skratka, razlogov za naš smeh je bilo očitno več kot dovolj in naš smeh se je razlegal daleč naokoli. 🙂

 

Po drugi strani pa se mi je ne dolgo nazaj zgodilo tole: V bolnici sem oddala napotnico in ob mojem prihodu do pulta, so tam sedele tri gospe oziroma gospodične. Niti ena mi ni dala vedeti, da me je opazila, čeprav vem, da so me opazile vse tri. Po kakšni minuti čakanja (v tem primeru je minuta dolga), je ena le dvignila pogled in mi dala vedeti, da me je pripravljena sprejeti. Pozdravila me seveda ni. Mi verjamete, da nisem bila ravno najbolj zadovoljna? Sicer komentirala nisem, sem si pa mislila svoje. Javni uslužbenci si to verjetno lažje privoščijo, kot na primer zaposleni v gospodarstvu, ki so danes v veliki večini plačani od ustvarjenega prometa.

 

Občutek, ko pridem v trgovino in se mi prodajalka prijazno nasmehne in pozdravi, pa je povsem drugačen od zgoraj opisanega. No ja, saj ne maram biti v središču pozornosti, ampak ko nekaj potrebujem, mi pa kar paše pozornost 🙂 Tudi zato, ker so me pred leti učili, da moraš človeka, ki vstopi v prodajalno, pisarno ali urad, v roku nekaj sekund nameniti pozornost, ga pogledati v oči in pozdraviti. Če se mu nimaš časa takoj posvetiti, mu to poveš v enem stavku in prosiš za razumevanje. Nihče se ne bo jezil, če si mu dal vedeti, da je opažen in bo na vrsti takoj ko zaključiš svoje delo. V nasprotnem primeru, si stranko na pol izgubil že ob samem prihodu.

nasmeh in smeh blog life is good

Tudi, ko se pogovarjamo po telefonu, človek na drugi strani čuti, če so tvoja usta nasmejana. 

Pogovor zagotovo teče drugače, kot če smo zdolgočaseni ali pa celo jezni. Zadnjič mi je bilo smešno, ko sem gledala Survivor in sta iz vsakega plemena po 2 osebi naleteli na hrano (riž) in sicer je bila količina odmerjena za naslednjih 10 dni. Osebi iz plemena 1 (ne spomnim se imena plemena) sta se riža razveselili in komentirali, da so dobili nekako zadostno količino riža, da bodo že zmogli. Čeprav, roko na srce, tisto količino riža bi moj partner pojedel sam v 2 dneh ;-). Osebi iz plemena 2, pa sta bili nad enako količino riža povsem razočarani. Ko sta osebi iz plemena 1 prišli v svoj tabor nasmejani, veseli in zadovoljni z rižem in njegovo količino, so se le-tega razveselili tudi ostali člani plemena. Medtem pa, ko sta osebi iz plemena 2 prišli v svoj tabor vidno razočarani in nesrečni, so bili žalostni tudi ostali člani plemena in vsi povprek so se jezili, da je riža premalo in da bodo lačni. Mar ni to bil najboljši dokaz, kako nalezljivo je naše obnašanje?

blog nasmeh be so happy

No, sedaj pa hitro nasmeh na usta in ga poklonite prvemu, ki se pojavi v vaši bližini. Mislite, da ga vam bo poklonil nazaj?

Vaša Petra

Veš česa se vedno razveseliva jaz in Maja? Klikni

Klikni TUKAJ in podarila ti bom 10% popusta na tvoj prvi nakup v trgovinici PinkZebra!